Stadsplein 16
1181 ZM Amstelveen

Tel: 020 453 6025
Mail: info@popov.nl

7 Redenen om te kiezen voor Biologische Koffie

Oké, voor we u vertellen waarom wij bij restaurant Popov kiezen voor biologische koffie, moet u eerst weten wat biologische koffie nu eigenlijk is. Biologische (of organische koffie) is koffie die op verantwoorde wijze is geproduceerd.
Bij het verbouwen en verwerken van de koffie is er dus extra aandacht voor zowel het milieu als voor de personen die bij het proces betrokken zijn.
 
1. Geen chemische Kunstmest
 
Dit is zowel goed voor u, die lekker van een heerlijke cappuccino in Amstelveen wilt genieten. Maar dit is ook goed voor de aarde. Door geen gebruik te maken van kunstmest heeft de koffieboon de tijd om rustig te groeien. De plant verzamelt daardoor zelf uit organische materialen zijn bouwstenen. Dit zorgt voor een optimale, natuurlijke groei en bespaart ook een heel chemisch proces.
 
2. Net even wat minder Cafeïne
 
Door het natuurlijke groeiproces heeft de koffie zijn natuurlijke eigenschappen. Dat betekent iets minder cafeïne. U kunt een kopje dus ook makkelijker lekker ’s avonds drinken. Even een heerlijk bakje troost of een geurige espresso na de maaltijd. Biologische koffie straft u dan minder snel af met een slapeloze nacht.
 
3. Beter voor de Koffiedrinker
 
Bij het verbouwen van koffie wordt heel vaak gebruik gemaakt van pesticiden. Bijvoorbeeld tegen schimmels of tegen insecten. Door koffieplanten niet extreem dicht op elkaar te zetten en door planten de tijd te geven om op natuurlijke wijze te groeien, hebben de planten veel meer weerstand. En idd, soms eet een torretje ook een hapje mee van de bladeren. Geen probleem, de plant kan daar prima tegen. En dat torretje loopt wel weer weg, landbouwgif niet. Bij onze biologische koffie bent u dus wel verzekerd van een kopje koffie zonder ongewenste toevoegingen.
 
4. Een eerlijke prijs, ook voor de KoffieBoer
biologische espresso
 
Voor bedrijven die enkel bezig zijn met geld verdienen, moeten de kosten altijd lager. Dat betekent dat bijvoorbeeld de koffieboer het moet doen met een hongerloontje. Bij organische koffie ligt de focus niet op zoveel mogelijk winst. Door minder gebruik te maken van allerlei tussenhandelaren of van dure reclames, gaan er minder kosten aan randzaken. Doordat liefhebbers hun espresso in Amstelveen extra waarderen, is er ruimte om een eerlijke prijs te betalen. Een eerlijke prijs voor alle mensen die met liefde aan het kopje koffie meewerken.
 
5. Beter voor de Planeet
 
Bij het verbouwen van koffie kan er in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk koffie uit de grond worden gestampt. Het is echter ook mogelijk om duurzaam koffie te produceren. Bij organische koffie is er ruimte om dit te doen. Door verschillende oogsten af te wisselen en geen chemicaliën te gebruiken, is er geen schade aan onze aarde. Hierdoor is de koffieteelt onderdeel van de kringloop in plaats van een slurper van voedingstoffen. Dat slurpen mag u overigens hier bij Popov Amstelveen gewoon doen als u er extra door geniet.
 
6. Aandacht, pure Aandacht.
 
Door niet te grijpen naar kunstmest of bestrijdingsmiddelen, wordt koffieteelt weer een ambacht. De agrariër moet (kan!) weer nadenken over zijn product. Doordat er geen maximale productie hoeft te worden gedraaid, is er meer aandacht voor de plant en de boon zelf. En u weet, meer aandacht betekent ook bijna altijd een beter resultaat. Enkel door het feit dat er meer aandacht aan echt belangrijke zaken kan worden gegeven, gaat de kwaliteit omhoog. De kwaliteit voor flora en fauna, de kwaliteit van leven voor de boer en de kwaliteit van uw kopje espresso.
 
7. Het is gewoon Lekkerder.
 
Koffiebonen en organische koffie amstelveen
Echt waar. Doordat er bij organische koffie niet zoveel mogelijk koffie in zo kort mogelijke tijd wordt geproduceerd, is er veel meer aandacht voor de koffie. Bij organische koffie kunnen we ons richten op belangrijke zaken als smaak en aroma, niet alleen op hoeveelheid. Dat betekent dat de plant meer ruimte heeft en de plant langer kan groeien op echte grond, zonder allerlei chemische stoffen. Ook de mensen die de koffie verbouwen of branden worden minder afgerekend op de kwantiteit waardoor zij veel meer aandacht kunnen hebben voor kwaliteit.
 
Natuurlijk kunnen wij u dit op onze website vertellen. Veel liever doen wij bij ons in het restaurant. Komt u eens langs voor een heerlijk kopje organische cappuccino, espresso of een bakkie pleur. Wij vertellen u graag daar meer over onze liefde voor koffie!