Stadsplein 16
1181 ZM Amstelveen

Tel: 020 453 6025
Mail: info@popov.nl

Vrije Vissen bij Popov Amstelveen

Biologisch heeft onze passie. Daar staan wij voor. De reden hiervoor?
 
Kwaliteit komt in vele facetten van een restaurant voor. Het is niet alleen de presentatie van het gerecht of de temperatuur waarop je gerecht wordt gereserveerd. Kwaliteit moet opgepakt worden vanaf de kern, de oorsprong. Neem bijvoorbeeld onze vis. De kwaliteit van onze vis begint ook bij de oorsprong. Je ziet het aan de vis, je ruikt het, je proeft het.

Waarom biologische producten bij Popov Amstelveen?

Die kwaliteit komt ergens vandaan. Biologische producten zijn de reden voor deze kwaliteit, waar wij zoveel waarde aan hechten. Er zijn tal van redenen waarom wij dit belangrijk vinden.
Biologisch is namelijk op de eerste plaats veel gezonder dan niet-biologische vis. Eerder in dit stuk zeiden we dat kwaliteit vanuit de kern ontstaat. Een vis kan ik een klein bassin opgroeien, denk hierbij aan fokken of kweken in de volksmond, of in de vrije natuur. Hier wordt direct het verschil gemaakt, niet per se in het ontstaan van het embryo zelf want dat zal ik beide manier op dezelfde manier gaan, maar de manier waarop het visembryo zich ontwikkelen tot een volwaardige vis.
 
Er zijn tal van invloeden die de vis vormen. Denk aan vleesstructuur, geur, smaak, volume, vetgehalte, graatstructuur.
Het belangrijkste aspect is de voeding die een vis binnenkrijgt. In het wild leeft een vis van algen, insecten en micro organismen uit het water. Door de natuur zelf geproduceerd en niet chemisch bewerkt. Hierdoor krijgt de vis de juiste vlees/vetverhouding en zijn natuurlijke smaak.
 
Bij kweek worden de dieren gevoe(r)d met afvalproducten uit bijvoorbeeld afvalvlees van andere vissoorten (darmkanalen, koppen, kieuwen, staarten en vinnen), en zieke afgekeurde misvormde , niet verkoopbare vissen. Alle geproduceerd en verwerkt tot kleine bolletjes. Ukunt zich voorstellen dat dit, ten opzichte van de natuurlijke voederwijze, niet ten goede gaat van de smaak van het vlees.

Kweekvis versus Vrije Vis

 
Door de overvolle bakken, soms wel met 30 zalmen in een bak ten grootte van een badkuip, is het onoverkomelijk dat de ziektes die vissen bij zich dragen ( vaak parasieten) snel worden overgedragen op andere vissen. Daarom worden de vissen, vaak al in een vroeg stadium, behandeld met zware medicijnen en chemicaliën. Dit komt de gezondheid en de juiste groei die ten goede. Het nadeel van deze mindere groei is dat de vis kleiner wordt dan normaal. Om de groei toch te stimuleren worden er vaak groeihormonen bij het voer toegevoegd. Hierdoor krijgen de vissen hun “normale” omvang terug.

Door de overvolle bakken ondervinden de vissen ook enorm veel stres. Enerzijds omdat de vissen niet op natuurlijke manier vrij kunnen bewegen, anderzijds omdat er veel te weinig zuurstof in de bakken aanwezig is. Door deze stres komen er hormonen vrij die de smaak niet ten goede komen. Door het ruimtegebrek kunnen alles spieren in de vis ook niet optimaal ontwikkelen waardoor de structuur van het vlees anders wordt dan bij natuurlijke vis.
Tot slot heb je verwerking van de vis. Nadat de vis op een zeer kunstmatige wijze is opgegroeid tot een, op het zicht, volwassen vis moet deze worden geslacht. Om de vissen rustig te krijgen worden aan het eind van het groeiproces vaak verdovende middelen gebruikt. Dit om de slacht te versnellen.
 
U krijgt hier misschien de kriebels van, wellicht terecht. Het vlees zit vol chemicaliën en afvalstoffen. Die zien wij niet met het blote oog, nee wij zien een keurig glanzend visje.
Dit krijgt u dus ook in uw lichaam. Weinig goede vetten, waar vis zo om bekend staat. Een laag percentage eiwitten, waar vis bekend staat om haar hoge percentage eiwit. Kortom, een veel lagere voedingswaarde dan natuurlijke, wilde vis.
 

Onze Vis is Vrije Vis

 verse vis popov amstelveen
Popov Amstelveen maakt gebruikt van lokale en/of biologische producten. Dat betekent dat u bij ons geen zalm uit een badkuip krijgt maar lokale vis die op een verantwoorde manier is opgegroeid. Hierdoor kunnen wij een veel hogere smaak en kwaliteit garanderen. Doordat onze keuken ook nog eens gericht is op deze hoogwaarde producten, vindt u bij ons een prachtige combinatie van kwaliteit en verantwoorde producten.

Wij staan voor kwaliteit, vanaf de kern. U begrijpt nu waarom wij niet voor kweekvis gaan maar voor een vis die vrij heeft geleefd, zonder chemicaliën, zonder stress en veel beweging.
Het verschil, dat proeft u!
 
Eet Smakelijk!