Stadsplein 16
1181 ZM Amstelveen

Tel: 020 453 6025
Mail: info@popov.nl

Ervaar het beste van Amstelveen bij PopovZonder de Amstel, de verbinder van Amsterdam en de rest van Nederland had Amstelveen niet bestaan. De naam Amstelveen wordt pas sinds 1964 gebruikt voor het gedeelte van Nieuweramstel, dat na de annexaties door Amsterdam overbleef.
Amstelveen is een stad met een rijke geschiedenis welke veel te bieden heeft. Naast een zakelijk centrum en het stadshart is de randgemeente van Amsterdam ook rijk aan bezienswaardigheden en culturele organisaties.
 

Amstelveen, de groenste stad van Noord Holland


Ondanks dat Amstelveen op een steenworpafstand van Amsterdam ligt, zou je niet verwachten dat Amstelveen de tweede groenste stad is van Nederland. Naast het bruisende Stadshart komen natuur, kunst & cultuur, recreatie en educatie op een mooie manier bij elkaar. Zo is Amstelveen rijk aan groene parken, kunst, musea en plekken waar je bijvoorbeeld een leuk dagje uit met het gezin kan doorbrengen.

De bekendste groene plek is het Amsterdamse bos, waar je je of even terug kan trekken van de drukte van de stad, of juist actief kan zijn door de hardloopschoenen aan te trekken. Ook is het een fijne plek voor kinderen die hun ei kwijt kunnen in de verschillende speeltuinen. Ook biedt het Amsterdamse bos volop mogelijkheden aan voor watersporters. Het Amsterdamse bos heeft ook een speciale aanleg van kersenbomen. Deze honderden bomen staan in het voorjaar tegelijk in bloei, wat zorgt voor een paars/roze zee van bloesem.
 
 bloesem kersenbomen amstelveen
Niet alleen het Amsterdamse bos biedt amusement voor kinderen. Neem bijvoorbeeld de geitenboerderij op de Ridammerhoeve, waar de kleinsten onder ons een kijkje kunnen nemen in de stallen terwijl de werkzaamheden gewoon doorgaan. Om stadsbewoners uit de regio bij de geitenboerderij te betrekken organiseert de geitenboerderij verschillende activiteiten op het gebied van zorg en educatie. Naast de activiteiten in de stal heeft de geitenboerderij ook een moestuin waar workshops worden gegeven over biologische groenten en fruit. Ook kun je leren en zien hoe geitenkaas wordt gemaakt.

Voor de iets oudere kinderen is er het Funforest. De unieke natuurbeleving net buiten de stad waar kinderen al hun energie in kwijt kunnen. Met 8 verschillende klimparcoursen, monkey swings, bungee jump en vrije vallen is er voor iedereen wat te doen. Naast het kampvuur bouwen kun je ook met de enige kidsspeedrunner van Nederland vliegensvlug van grote hoogte tussen de bomen door glijden.
 

Hollandse Cultuur in Amstelveen


Voor wie echt terug in de tijd wil en de échte Hollandse cultuur op wil snuiven, moet een keer een kijkje nemen bij de Clara Maria Kaas & klompen boerderij in Amstelveen. In het polderlandschap ten zuidwesten van Amsterdam staat een 160 jaar oude Boerderij waar u letterlijk een stapt terug doet in de tijd. Hier kun je zien hoe kaas 160 jaar geleden werd gemaakt, er is namelijk helemaal niets aan dit productieproces verandert. Ook maakt de boer klompen waar u bij staat.
 
Voor de moderne kunst liefhebber kan zijn hart ophalen bij museum Jan van der Togt of het Cobra museum. Werken van o.a. Appel, Constant, Corneille, Brands, Rooskens en Alechinksy zijn hier prachtig tentoon gesteld.

Om terug te gaan naar de rijke historie van Amstelveen stuit men ook op een van de weinige wijngaarden die Nederland rijk is, De Amsteltuin. Waar de wijngaarden vooral te vinden zijn in Limburg, en het zuiden van het land, verwacht men niet dat er ook een wijngaard in Amstelveen te vinden is.
Van dagbesteding Speciaal gericht op ouderen , tot bedrijfsuitjes tot minicursus wijn maken, bij de Amsteltuin is voor iedere leeftijdscategorie wat te doen.
 
"Een ware traktatie voor de ogen" is wat men geregeld zegt over de Amsteltuin.
 

Spektakel in Schouwburg Amstelveen


Voor de avond uurtjes is er veel spektakel in de Schouwburg Amstelveen. Hier worden jaarlijkse 250 verschillende, hoogstaande voorstellingen. Van cabaret, tot toneel, van muziek tot dans, van jeugdvoorstelling tot opera.
 
Het kan bijna niet dat je niet enthousiast bent geworden om wat leuks te gaan doen in Amstelveen. Begin je dag bij ons met een kop verse biologische koffie of sluit je dag af met een heerlijk diner.
 
Welkom in Amstelveen!